24. okt
SKJØNNHETEN: Emma Watson som «Belle» i Skjønnheten og Udyret. Dessverre blir det en tam og lang forestilling.
 
Lang ventetid
Dansende tekopp, tekanne og kandelaber. Holder det fortsatt?

Publisert: 16.mar.2017 07:05
Oppdatert: 16.mar.2017 07:40

Ikke i denne utgaven av Disney’s «Skjønnheten og udyret». Ikke er de spesielt morsomme, heller, tekopp og kanne, eller puff eller skap eller flygel, eller andre, for den saks skyld. Og ikke er «Udyret» så veldig uhyrlig. Litt spennende er ulvene, men antakelig mest på grunn av vinterens ulvefokus i Hedmark.

Vi vil jo så gjerne. Og det vil jo Disney, også. Både fortvile, le og gråte. Men det fungerer ikke. Ikke denne gang. Eventyret har ikke spenningen, ikke farten – og slettes ikke gode nok karakterer.

Tamt

Lett lunting kan kanskje holde for en kinokveld for et første møte med «Skjønnheten og Udyret», men alle oss fans vil ha så mye mer. Vi vil ha frysninger på ryggen, vi vil smile, vi vil le, vi vil plages, vi vil kjenne varmen fra peisen – og ønske oss «Mrs. Potts» og «Skipp» og et kandelaber som «Lumiere». Og i alle fall vil vi både se og høre og drømme om prinsessen i tårnet – og redde henne før det siste rosebladet faller …

Men mest skuffende er «Udyret», som kjeder seg med bøkene sine.

Ikke ille nok

Vi vet jo hvor vi skal, det vet jo alle – og nettopp derfor er det så viktig at Disneys tryllestav har snerten vi alle tror at vi husker.

Flørtesnøballkrig? Bokstablefinising i biblioteket? Er det virkelig ikke bedre utstyr i verktøykassa? Ikke engang dumme Gaston er fæl nok. Dessverre. Bitte litt fyrverkeri i finalen. Men det skulle bare mangle.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke