24. okt
Som kunstnere: F.v. Guillaume Gallienne og Guillaume Canet.
 
Lekker, men rotete
«Cézanne & Zola» er et fint historisk dokument, men når ikke helt opp som kinofilm.

Publisert: 22.jun.2017 06:22
Oppdatert: 22.jun.2017 06:36

Regissør Danièle Thompson forteller historien om vennskapet mellom kunstnerne Émile Zola og Paul Cézanne. Zola går veien fra fattig til rik som en suksessfull forfatter og poet. Billedkunstneren Paul Cézanne fikk ikke anseelsen han fortjente i sin tid, og gikk på mange måter motsatt vei. Det er disse kontrastene som redder denne filmen. historien er lang, og selve formidlingen preges av at regissør Thompson vil fortelle veldig mye på kort tid. Det hoppes konstant i tid og rom, og fra kinosetet oppleves årstallene og beskrivelsene som uoversiktlige og rotete. Thompson lykkes imidlertid godt med å fange essensen av datidens Frankrike. Filmens to hovedrolleinnehavere gjør for øvrig en overbevisende jobb, og godt fotoarbeid sørger for at filmen er et lekkert skue rent visuelt.

Terningkast: 3

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke