24. okt
Skummelt: Jay Height (Maika Monroe) blir smittet av en seksuelt overførbar forbannelse.
 
Livsfarlig hyrdestund
«It Follows» er skremmende god, og kanskje vil filmen stå igjen som årets mest effektive prevensjonsmiddel.

Publisert: 16.apr.2015 04:00
Oppdatert: 16.apr.2015 06:43

Her fører nemlig sex til ondskap fra de dypeste hjørner av Helvete. Vi møter Jay Height (Maika Monroe) som bor i et hus sammen med sin søster og venninne i en av Detroits forsteder. En dag kaster hun klærne under et stevnemøte med en ny og spennende fyr, men det viser seg raskt at hyrdestunden ender opp med drepende konsekvenser. Gjennom sexen har nemlig Jay blitt smittet av en slags forbannelse, og fra den skjebnesvangre stunden blir hun forfulgt av et vesen som er ute etter å drepe henne.

Skrekkscenene i «It Follows» blir ikke gode som følge av eksplisitte bilder med blod og gørr. Her er det heller bildene vi ikke ser som vil sørge for suspens og frykt.

Kjent univers

Man får hele tiden assosiasjoner til tidligere filmer fra det som mest sannsynlig er sjangerens gullalder. Hitchcocks suspens blandet med det ubehagelig gode lyduniverset i Kubricks «The Shining», med en handling som er satt i typiske omgivelser med typiske karakterer.

Horror Hyllest

Her har allikevel regissør David Robert Mitchell hentet inspirasjon og elementer fra flere epoker, og resultatet framstår til slutt som en hyllest til hele skrekkfilmsjangeren. «It Follows» er nok ikke like banebrytende som de nevnte klassikerne, men virkemidlene er stilsikre, og skuespillerprestasjonene er meget tilfredsstillende. Maika Monroe gjør en glimrende jobb sammen med sine medskuespillere, og tidvis kan man kjenne at frykten i karakterene smitter over til kinosetet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke