24. okt
DRAMA: Det er fæle krefter som driver denne russiske historien.
 
Lukten av elendighet
Åpne denne døren, og det lukter elendighet.

Publisert: 22.jan.2015 04:00
Oppdatert: 22.jan.2015 07:40

Det er godt gjort, å få eimen til å velte ut. Med en gang. I denne sammenheng fra en liten by ute ved Barentshavet. Kolja, hans sønn og den unge konen Lilja bor i en villa nede ved havet. En eiendom borgermesteren og de mektige venner vil slå kloa i. Eiendommen inndras med en uttalt plan om å bygge et kommunalt «kommunikasjonssenter». Kan Kolja stå i mot. Han får hjelp av en kamerat fra sin tid i det militære, nå advokat i Moskva. Dette er bare begynnelsen på denne unnabakken. Rammen er best; med vold, korrupsjon, kirkelig maktmisbruk og moralsjonglering, vodkafyll, våpen, forfall, grovt terreng - og mest av alt det åpenbare sviket; mest i det store, også i det små, alt sammen mot seg selv og sitt. Brutal historie. Brutalt fortalt.

OBS! Leviathan er i den jødisk-kristne mytologien et kjempestort sjøuhyre.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke