23. okt
 
En løsning i vår tid?

0
Publisert: 07.mai.2015 15:28
Oppdatert: 07.mai.2015 15:28

1. mai ble det på NRK 1 sendt et intervju med Liv Terkelsen. Jeg fikk ikke med meg begynnelsen på samtalen, men heldigvis fikk jeg med det mest interessante som hun kunne fortelle.

Helt tilfeldig hadde hun kommet i prat med en innvandrerfamilie med barn. En dag høstet hun moreller i hagen, og noen fremmede kom forbi og spurte om de kunne få kjøpe litt. Det var greit, for hun ville gjerne dele litt med dem og de kom i prat og de ble fort venner.

Det endte med at hun tilbød familien at de kunne flytte inn i første etasje og hun kunne ta i bruk andre etasje. Hun har ikke angret en dag, nå får hun hjelp med gressklipping, snømåking mm. Utgiftene blir mindre når de kan deles på to. I tillegg har hun nå barn i huset og blitt «bestemor». Familien har blitt integrert på en fin og naturlig måte.

Hun ble spurt om hun ikke var betenkt for hva hun hadde gjort. Nei, hun hadde aldri vært betenkt eller nervøs, det var det beste hun hadde gjort og hadde ikke angret en dag.

Hun var lærer og hadde vært tre år i Kongo i sin ungdom og husket meget godt hvordan kongoleserne hadde tatt vare på henne med vennlighet og hjelp om hun trengte det.

Kort fortalt, men ideen kom automatisk. Vi har jo masse folk, enslige eller i parforhold, som har mer plass enn de trenger. Kanskje de sliter med økonomien, trenger en håndsrekning i ny og ne. Kanskje er de ensomme, kanskje har de hjerterom, det er mange muligheter.

Her kan kommunene legge «gullegget», opprette en avdeling i kommunen hvor kompetente personer kunne bringe innvandrere og fastboende sammen, som er positive til å forsøke og hvor kjemien virker god. Dette vil være beste og billigste måten å tilby våre nye landsmenn, til glede for de som åpner sine dører og viser gjestfrihet.

Siste år mottok Europa 500.000 flyktninger, ca. 1/2 promille av de etniske innbyggerne. Det er ikke plassen som er for liten, men hjerterommet. Aller størst ansvar påligger de landene med fortid fra kolonitiden og de som ønsker og bidrar til å destabilisere andre land.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke