23. okt
voldsorgie: Folkeforlystelse er så mangtFOTO: Fidalgo
 
Mer enn nok blod
Å synes at ultra-vold på kino er problematisk, er kanskje gammeldags, men denne filmen gir meg lyst til å stå fram og si; jeg er umoderne.

Publisert: 30.nov.2017 07:33
Oppdatert: 30.nov.2017 08:01

Er du derimot typen som syns at vold på film er kjempegøy, vil du sikkert syns at dette er topp.

Fra første sekund er vi i gang med massiv dreping sett fra ståstedet til en kvinne vi senere skal bli «kjent» med. Alt er som i et høyoktan førsteperson-skytespill hvor blodet spruter i alle retninger, og etter å ha hamlet opp og drept rundt 100 menn med kniv, pistol og/eller treningsutstyr, blir hovedpersonen fanget, og tatt med til en slags oppfostringsanstalt drevet av en etterretningsorganisasjon. Hvis hun vil slippe løs må hun bli leiemorder. Dette blir en fin unnskyldning for å vise enda mer dreping (med litt romantikk og barndomstraumer i midten), og for dem som ikke tripper i setet etter neste voldsscene blir det ganske meningsløst. Det er også litt klønete fortalt, og man henger ikke med på de mange tidshoppene. Men det er kanskje også fordi man ikke bryr seg stort om hovedpersonen, som bare føles som en hevnmotivert robot, Lolita-pen og «designet» for menns blikk. Etter min ydmyke mening er dette filmklubb og festival-smalt, og no spekulativt tull.

Terningkast: 2

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke