23. okt
 
Mer Proktor-fest
Historien, figurene, tempoet, vekslingene. Doktor Proktor er tilbake på film. Heldigvis.

Publisert: 15.okt.2015 04:00
Oppdatert: 15.okt.2015 10:33

Her er dagens historiefortellere i bra driv, typer som Nesbø og Frølich gir oss en tone vi liker.

Den første filmen ble en publikumsvinner, men kan hende blir det her mye å holde orden på for de yngste. For oss voksne er det selvfølgelig morsomt å hoppe rundt i den dramatiske franske historie i et badekar sammen med «Bulle», «Lise» og selveste «Doktor Proktor», innom både studentopprør, den franske revolusjon og Jeanne d’Arc på bålet.

Les alle HAsfilmanmeldelser her!

Gi oss mer

Historiene og karakterene er i utgangspunktet gode nok for å trekke oppmerksomhet. Når alt dette besettes av flinke folk, så kan det sjelden ende med annet enn applaus. Gjennom bøkene og nå på kino er «Doktor Proktor» blitt en del av vår familieunderholdning, og derfor vil vi ha mer, helt uavhengig av at alle kapitler er en absolutt innertier.

Tilbake

Denne gang reiser «Doktor Proktor» (denne gang Gard Eidsvold) tilbake i tid for å forandre virkeligheten. Han vil forhindre at kjæresten, «Juliette Margarin» (Kristin Grue), blir gift med den fæle «Claude Cliche» (Atle Antonsen) i Paris i 1969.

Så klart går doktoren tom for tidssåpe til tidsbadekaret, og da må jo «Lise» (Emily Glaister) og «Bulle» (Eilif Hellum Noraker) trå til, reise på let etter sin venn, og etter hvert tråkle seg bakover i den franske historien for å dytte på de korrekte dominobrikker, for at verden til slutt skal bli som de ønsker.

Kanskje trengs også fortsatt promponautpulver ...?

FAKTA

TERNINGKAST 4

Regi: Arild Fröhlich 

Medvirkende: Emily Glaister, Eilif Hellum Noraker, Gard B. Eidsvold, Kristin Grue, Helén Vikstvedt, Atle Antonsen, Eili Harboe, Arthur Berning, Nils Jørgen Kaalstad, Linn Skåber, Ingar Helge Gimle.

Sjanger: Komedie/familiefilm

Nasjonalitet: Norsk

Spilletid: 1 time, 35 minutter

Sensur: 6 år 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke