buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
SISTE DANS: Esther (Ghita Nørby) og hennes to døtre, Sanne og Heidi, den aller siste kvelden i Bille Augusts «Stille hjerte». Foto: Rolf Konow
 
Mesteren maler
Hysj, hysj, mesteren maler. Bille August (Pelle Erobreren (-87) / Den gode vilje (-91) er tilbake.

Publisert: 20.aug.2015 04:00
Oppdatert: 20.aug.2015 09:07

Han lokker oss med. På limpinnen. Han viser oss sin ivrige hånd, men skjuler sine triks med sin beste. Kanskje har vi til og med sett dem før, disse kunster, kanskje er ikke fingertriksene så originale – men det aller meste er utført med presisjon.

Manus er kompakt, teamet er godt komponert, skuespillerne er gode, scenen (Fyn) er perfekt – og tempo er rolig og sikkert. Nær uten fysisk akselerasjon.

Tvilen

Mor Esther (Ghita Nørby) er dødssyk. Nær framtid er smertefull, og hun og hennes mann Poul (Morten Grunwald) planlegger å trekke ut sikringen: selvmord/dødshjelp med tablettmiks. Nærmeste familie er orientert, og alle treffes for en siste helg sammen med mor. Alle har de gitt sitt samtykke, alle vil så gjerne opptre så rasjonelt som mulig – men nær «deadline» kommer tvilen fram hos døtrene.

Storesøster Heidi spilles nær perfekt av Paprika Steen, lillesøster Sanne er også en god karakter gjort av Danica Curcic.

Tror og føler

Det er godt driv i denne historien. Og de små, enkle vendinger presser fram tvilen, også hos oss. Snart sitter vi der, dypt nede i stolen, med en vond knute i magen, en knute knytt etter ønske fra regissør Bille August.

Kanskje aner vi hvor vi skal, vi vet at overraskelser kommer – men mest av alt får vi kjenne på noe vi absolutt ikke liker: tvilen.

En fin anledning til å møte seg selv. I døra.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat