24. okt
 
Mesterverk på norsk
Det har tatt lang tid, men nå er omsider Hayao Miyazakis animerte mesterverk tilgjengelig på kino med norske stemmer.

Publisert: 07.mai.2015 15:28
Oppdatert: 07.mai.2015 15:29

«Chihiro og heksene» vant en oscarstatuett tilbake i 2003 for beste animasjonsfilm, og filmen har siden den tid oppnådd status som en av historiens desidert beste animasjonsfilmer; en skjult perle som så langt kun har vært tilgjengelig i Norge med engelsk tale. Nå relanseres filmen med norske stemmer, og ventetiden er vel verdt bryet. Miyazaki har skapt et aldeles nydelig univers, og med utgangspunkt i Japansk kultur byr denne filmen på omgivelser som utnytter hele fargespekteret. Animasjonene er både blendende vakre og kvalmende ekle, og karaktergalleriet består av et rikt utvalg fantasifulle og originale skapninger. Med skuespillere som Kari Simonsen, Eira Elise Øverås og Mikael Aksnes-Pehrson lever den glimrende historien om lille Chihiro lever i beste velgående.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke