24. okt
Blod: I snøen.
 
Middels skremmende

Publisert: 02.nov.2017 09:01
Oppdatert: 02.nov.2017 09:34

Finnmarkingen Reinert Kiil er tilbake med en ny splatter-grøsser komedie.

Det er flere ting å sette fingeren på: Politiet har fått en liste over drapsofrene. To fra listen har dødd mens drapsmannen (mannen i nisse-kostyme) har sittet i fengsel, og nå har han rømt. Hvilken politimann- eller kvinne ville prioritert to døde over de fjorten gjenlevende på listen? Overraskende irriterende er det og at Kiil konsekvent har utelatt punktumet fra datomarkeringene: «24 desember 2016».

Det sagt, er ikke dette så ille. Tiden går brukbart unna. Dialogen er ikke det helt store, noe som i for seg er greit sjangeren tatt i betraktning. Et av høydepunktene i så måte: «Hadde han (nissen, mens han var i fengsel) noen vaner vi burde vite om?» spør politietterforskeren. «Grøt. Det var det eneste vi kunne servere ham». Morsom overraskelse var det med Thomas Feldberg, kjent som vokalist i rockebandet WE og etter hvert noe av et tv-tryne, som brødskivespisende rettsmedisiner. Ellers er Kiil forfriskende i formen og bryr seg mindre om korrekthet i det han får karakterene sine, menn som kvinner, til å sprade rundt lettkledde og stolte og slenge rundt seg med ukvemsord. Mot slutten tar det unektelig ganske av, men da opplever man å ha ventet en stund. Filmen kunne med hell vært kuttet ned med et kvarter.

Terningkast: 3

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke