24. apr
Blod: I snøen.
 
Middels skremmende

Publisert: 02.nov.2017 09:01
Oppdatert: 02.nov.2017 09:34

Finnmarkingen Reinert Kiil er tilbake med en ny splatter-grøsser komedie.

Det er flere ting å sette fingeren på: Politiet har fått en liste over drapsofrene. To fra listen har dødd mens drapsmannen (mannen i nisse-kostyme) har sittet i fengsel, og nå har han rømt. Hvilken politimann- eller kvinne ville prioritert to døde over de fjorten gjenlevende på listen? Overraskende irriterende er det og at Kiil konsekvent har utelatt punktumet fra datomarkeringene: «24 desember 2016».

Det sagt, er ikke dette så ille. Tiden går brukbart unna. Dialogen er ikke det helt store, noe som i for seg er greit sjangeren tatt i betraktning. Et av høydepunktene i så måte: «Hadde han (nissen, mens han var i fengsel) noen vaner vi burde vite om?» spør politietterforskeren. «Grøt. Det var det eneste vi kunne servere ham». Morsom overraskelse var det med Thomas Feldberg, kjent som vokalist i rockebandet WE og etter hvert noe av et tv-tryne, som brødskivespisende rettsmedisiner. Ellers er Kiil forfriskende i formen og bryr seg mindre om korrekthet i det han får karakterene sine, menn som kvinner, til å sprade rundt lettkledde og stolte og slenge rundt seg med ukvemsord. Mot slutten tar det unektelig ganske av, men da opplever man å ha ventet en stund. Filmen kunne med hell vært kuttet ned med et kvarter.

Terningkast: 3

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.