24. okt
TENKER: Ole Giæver sitter på balkongen på Bjølsen og tenker og lurer på. Foto: Mer Film
 
Morsom øvelse
Ikke så viktig, ikke vanvittig bra – men en morsom øvelse. Absolutt.

Publisert: 29.jun.2017 07:43
Oppdatert: 29.jun.2017 07:45

Tromsøværingen Ole Giæver er tilbake med sine tanker, som hovedperson i egen film. Denne gangen «Fra balkongen».

Så sitter vi der, på balkongen i Brochmanns gate 12 A på Sagene i Oslo, hører kirkeklokkene fra Sagene kirke, venter på at tevannet skal kokes opp – og tenker … Og spør oss selv, gjennom Ole Giæver: hva gjør vi her? Hva er vår rolle? I denne verden? I vår egen tid?

Det er en god idé, morsom, egentlig, absolutt å like – men er den godt nok utnyttet?

Tilgjengelig

Utgangspunktet er Ole og hans familie. Det er lett å kjenne seg igjen. Dagen er lett tilgjengelig, lett å forstå og filmen er absolutt et fint lite avbrekk i hverdagen, om ikke annet, så for å kjenne litt på seg selv og sitt. Og dytte seg selv (les: den lille brikken) inntil den store sammenheng.

Samtidig er det lett å stille seg selv spørsmålet: burde Ole Giæver tatt bedre vare på denne ideen? Eller er det nettopp det som er bra, at det er såpass enkelt lagt opp hele greia? At de bitte små øyeblikk i løpet av hans hverdag, i vår hverdag, er øyeblikkene hvor de små glimt kommer til oss; de største spørsmål. At de skal få lov til å være nettopp det; det store i det lille?

Litt kjedelig

Det er lett å forsvare Giæver når han tar utgangspunkt i seg sjøl og sin egen lille familie, men samtidig blir det også litt kjedelig etter hvert – når det blir veldig hjemmevideo, og for utenforstående veldig likt hver gang vi er innom for å hilse på.

Liker veldig godt avbrekkene, spesielt tegnefilmene, som brukes for å framheve et par av betraktningene.

Terningkast: 4

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke