buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Nasjonalskattfest
Regissør Rasmus A. Sivertsen og Qvisten Animasjon har pusset opp en nasjonalskatt. En genistrek var det å invitere gruppa «Katzenjammer» for å gi oss vår tids design.

Publisert: 22.des.2016 06:25
Oppdatert: 22.des.2016 06:42

Historien, mer enn seksti år gammel, er genial – enkel og for evig tid. Slik ville vi ha det, i vårt, etter krigen, nye lille Norge: med alle som venner og ingen skulle spise hverandre. Her er vi alle sammen, hver og en av oss som typer, plassert i dyrenes verden i Hakkebakkeskogen – et bitte lite sted hvor vi alle lever og vi må finne ut av det med hverandre.

Filmen «Dyrene i Hakkebakkeskogen» har de klare og sterke figurene, fargene er flotte, de kjente sangene, presentert av Katzenjammer, er gitt mer fart, mer dynamikk, mer spenning – og en drakt som overbeviser oss om at historien også hører vår tid til.

Vi møter med en gang vår vert, «Klatremus», og hans gode venn, «Morten Skogmus» – og elegant inviteres vi inn i historien: «Jeg spiller og synger, jeg», sier «Klatremus». «Man kan ikke leve av det», sier «Morten Skogmus». «Man kan ikke dø av det, heller», sier «Klatremus».

Snart ser vi revehalen sveive rundt våre små helter, og med skyggen sniker frykten seg inn. Faren er her. Vi besøker «Bakermester Harepus» og «Bakergutten», vi elsker «Bestemor Mus» (Wenche Myhre) der hun flyr av gårde under sin paraply – og bamsefamilien, og de små ekornene.

Vi kjenner dem igjen, alle sammen, til og med de vi kanskje hadde glemt litt. Det blir en gjensynsfest, ganske enkelt. Puslespillet er lagt korrekt, til siste brikke.

terningkast: 6

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat