24. okt
 
Norsk høstfest på kinoen
Det står norske filmer i kø når filmhøsten starter, og allerede 26. august er det førpremière for Henrik Martin Dahlsbakkens thriller Cave på Hamar kino.

0
Publisert: 16.aug.2016 13:30
Oppdatert: 16.aug.2016 13:58

For publikum på Hamar kino er det selvsagt ekstra stas at mjøsbyen er representert både foran og bak kamera når filmfesten starter. Anders Baasmo Christiansen står på plakaten til tre norske filmer, Kongens Nei (23. september), Børning 2 (12. oktober) og Snekker Andersen og Julenissen (18. november).

Her kan du se alle filmene!

Stor stas

Den norske filmfestivalen i Haugesund starter til helga. Åpningsfilmen 21. august er Løvekvinnen (premiere 26. august), bygget på Erik Fosnes Hansens bestselger. Torsdag 25. august avsluttes hovedprogrammet med Henrik Martin Dahlsbakkens Cave.

– Det er stor stas at Cave får æren av å være årets avslutningsfilm i Haugesund. Det viser at vi har laget noe som festivalen både har tro på og setter pris på. Nå gleder vi oss til norgespremière, sier regissør Henrik Martin Dahlsbakken til Hamar Arbeiderblad.

Han passer på å nevne at filmen har førpremière på Hamar dagen etter visning i Haugesund, fredag 26. august, og han håper publikum benytter anledningen.

Festival- og programsjef for Den norske filmfestivalen i Haugesund, Tonje Hardersen, sier til filmfestivalens hjemmeside:

– Det er en stor glede for oss å annonsere thrilleren Cave som vår avslutningsfilm.

– Med Å vende tilbake og Sensommer har Henrik Martin Dahlsbakken vist seg som et av norsk films mest spennende talenter. Han har en virkelig beundringsverdig allsidighet, og vi ser nye sider av ham for hver enkelt film.

Nominert

Det blir også spennende for regissør Dahlsbakken å være til stede under utdeling av Amanda-prisene. Hovedrolleinnehaver i hans film Sensommer, Bente Børsum (81), er nominert til pris for sin jobb.

Her er noen flere norske titler for den norske filmhøsten:

Sarah Johnsens Rosemari (9. september)

Gråtass gir gass (9. september)

Gilbert grusomme hevn (16. september)

Barneraneren (21. oktober)

Supervention 2 (28. oktober).

Se Snekker Andersen og julenissen her:

 
TILBAKE: Anders Baasmo Christiansen og gjengen er tilbake i superbilene i Børning 2. Foto: SF Norge AS
STORFILM: Jesper Christensen og Anders Baasmo Christiansen i Kongens Nei. Foto/Copyright: Agnete Brun
THRILLER: Vennene Charlotte, Adrian og Viktor utforsker et grottesystem i Jotunheimen i filmen Cave. Foto/Copyright: Another World Entertainment Norway / FilmBros
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke