23. okt
PREMIÈREKLAR: Henrik Dahlsbakken under innspilling av filmen «Rett Vest», som har premiere 10. november. Skuespillerne er Anne Krigsvoll og Ingar Helge Gimle. Foto: Filmbros/Even Evjen
 
Rett Vest 10. november
Premieredato for Henrik Dahlsbakkens (27) fjerde kinofilm er spikret: 10. november. Folk som har sniktittet påstår dette er hamarsingens beste film.

Publisert: 16.aug.2017 06:08
Oppdatert: 16.aug.2017 06:27

På kjøreplanen står også «Karsten og Petra lager teater» med premiere 27. oktober, med den unge skuespilleren Oliver Dahl fra Brumunddal i rollen som Karsten, 3. november har filmen «Juleblod» premiere, en grøsser/skrekkfilm/thriller med blant annet Julia Schacht fra Helgøya, 10. november har som nevnt Dahlsbakkens «Rett Vest» premiere – og 24. november er det klart for «Kurt Josef Wagle og mordmysteriet på Hurtigruta» hvor Oskar Dahlsbakken har gjort jobben som fotograf. Produsent for filmen er Kjetil Omberg, også fra Hamar.

Strålende respons

Henrik Dahlsbakken debuterte med spillefilm på kino så sent som på nyåret 2015. Den gang het filmen «Å vende tilbake». Så kom «Sensommer». Og så kom actionthrilleren «Cave». Innimellom har han levert kortfilm, til kritikerjubel og til priser.

Nå handler det om «Rett Vest», opprinnelig med tittelen «Ona Fyr».

– Vi har vist den for mindre grupper, responsen har vært strålende, sier Henrik Dahlsbakken.

– Folkelig, varm, rørende, morsom, en skikkelig «feelgood», sier han om filmen.

Ut på tur

Denne gang skal det handle om en sønn og en far som finner sammen igjen etter at moren har gått bort. Faren (Ingar Helge Gimle), en transperson som går på en smell og sønnen (Benjamin Helstad) reiser til Vestlandet hvor moren skulle delta i NM i kvilting. På vegen treffer de mange, blant annet en tidligere bekjent av faren, spilt av Anne Krigsvoll og mer tilfeldige, som en eksempelvis en stressa barnefamilie med far (Henrik Mestad) og mor (Ine F. Jansen).

– De som har sett den sier det er den beste filmen jeg har laget, og jeg er enig, sier Henrik Dahlsbakken.

Skrekk og gru

Noen husker nok Helgøya-skuespilleren Julia Schacht fra Pål Slettaunes film «Naboer». Den gang, i 2004, ble aldersgrensen satt til 18 år på grunn av scener med vold, blod og sex. Nå handler det om en seriemorder har slått til hver julaften i 13 år, og nå nærmer det seg jul igjen… Premiere for «Juleblod» er 3. november.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke