24. okt
 
Ritchie-tivoli
Denne karusellen spinner så raskt det er mulig å få en filmrull til å gå rundt.

Publisert: 03.sep.2015 04:00
Oppdatert: 03.sep.2015 06:48

Eller i alle fall så raskt som regissør Guy Ritchie (Sherlock Holmes) klarer å få fart på tivoliet sitt. TV-serien fra sekstitallet, «The man from UNCLE, er igjen hentet opp, moderne teknologi framfører sekstitallet – og Mr. Ritchie holder klampen i bånn.

Vi kjenner jo, Mr. Ritche, en kar som liker mye i godteposen. Også her; med bilder, lyd, travel action, et hopetall av personer, biler, båter, våpen og alt annet type utstyr og musikk i mange sjangre. Splitscreen, slowmotion, gjerne replay av hva som egentlig skjedde.

Spionhøl

Vi dumper ned i Berlin i begynnelsen av sekstitallet, øst er øst, vest er vest, byen kryr av spioner – og våre agenter Solo (Henry Cavill), Illya (Armie Hammer) og Gaby (Alicia Vikander), amerikansk, russisk og engelsk, treffer hverandre for første gang. Bak står de gråkledde høye herrer, med de forskjellige pass, og kobler disse tre for å finne igjen en professor, hans atombombeoppskrift – og en bombe. Visstnok finnes dette i Italia.

Sekstitallet

Problemet med å putte så enormt mye inn i ei pakke er at det blir vanskelig å holde orden på. Kanskje ikke for regissør Ritchie, men for oss andre – og spesielt svekkes filmen når effektene framstår som hindringer av framdrift i historien.

Best av alt er tiden, sekstitallet: Skurker ser ut som skurker, spioner er spioner, sjefer er sjefer – og glamour er glamour: «er på diett, kjære, kun kaviar og champagne. I tre uker.»

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke