24. okt
 
Romanse på tunet
Romantisk firekantdrama fra den engelske landsbygda.

Publisert: 30.jul.2015 04:00
Oppdatert: 30.jul.2015 07:21

«Far from the Madding Crowd» er filmatiseringen av Thomas Hardys klassiske bok med samme tittel. Bathsheba Everdene (Carey Mulligan) er en sterk, selvstendig og vakker kvinne med ferskt arvegods i form av en storgård fruktbar jord. Slike egenskaper tiltrekker, og det tar ikke lang tid før hun befinner seg i et firekantdrama med friere på alle kanter. Med både status, penger og utseende er det Everden som har fullstendig kontroll, og det viktigste for henne er å beholde selvstendigheten som gårdsdriver.

Filmen er preget av vakre, nasjonalromantiske bilder fra den engelske landsbygda, men sliter samtidig litt med selve framdriften. Spilletiden på to timer er kanskje i overkant for de aller fleste. Her har vi allikevel en vakker og fengende historie med interessant tematikk.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke