24. okt
Action: Cassie (Chloë Grace Moretz) og Evan (Alex Roe).
 
Romvesen-romantikk
Nei, tittelen er ikke en spøk. «The 5th Wave» føyer seg inn i en trist rekke av paddeflate filmer som kun er ute etter å berøre pubertale ungdommer.

Publisert: 03.mar.2016 04:00
Oppdatert: 03.mar.2016 08:22

Cassie (Chloë Grace Moretz) er en «helt vanlig high school-jente», men får livet snudd på hodet da jorden blir invadert av ukjente vesener fra verdensrommet. Et ganske spennende utgangspunkt, men her blir det tatt altfor mange snarveier og historien som følger er alt annet en interessant. «De andre», som romvesene kalles, er forkledd som mennesker. Vi vet dermed aldri hvem som hører til hvem. Filmen hinter allikevel til at man helst burde stole på ungdommen, og de voksne blir raskt etablert som potensielle fiender. Karakterene er håpløst endimensjonale, og framstår først og fremst som attraktivt øye-godteri for nysgjerrige ungdommer. Vi har allerede vært gjennom en hel runde med vampyr-romantikk, og nå ser det ut til at vi får servert en ny trilogi. Denne gangen med sjarmører fra verdensrommet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke