24. okt
 
Rot i marineland
Det blir mye rot, men denne gang er det ikke Dory som roter det til.

Publisert: 25.aug.2016 04:00
Oppdatert: 25.aug.2016 08:10

En av nyere tids klassikere innen animasjonsfilmer, «Nemo», har fått sin oppfølger. Nemo og Marlins venninne, Dory, har fått sin egen film, «Finding Dory». Den blå dama, med gule finner og hale, som lider av korttidshukommelsestap, har sin historie, faktisk, som barn fra et marineland. Hun har foreldre, hun også, men hvor er de?

Den herlige ferden i «Nemo», fra Great Barrier Reef til storbyen Sydney, hadde sin klare linje; med jaktens enkle mål, møtene med både venner og farer – og med karakterer og finter som limte seg til hjernebarken, korttidshukommelse eller ikke.

California

Våre venner er her fortsatt, men rundturen i et marineland i California blir ikke samme ferden. Det blir mye rot fram og tilbake mellom forskjellige attraksjoner, på land, i vann, i lufta – og i avløpsrør. Ikke blir det skikkelig skummelt noen gang, heller, dessverre.

Vi introduseres for noen nye karakterer, som eksempelvis blekkspruten Hans, som sliter med nerver og samvær med andre, og som drømmer om en ensom tilværelse i et glassbur i Cleveland i Ohio.

Surr og tull

Finnes det i det hele tatt håp for en blå kirurgfisk? Med korttidshukommelsestap? Det er lett å tvile. Men også lett å like, Fortsatt har de sin plass i våre hjerter, våre venner, selv om toer’n, «Finding Dory» aldri får «Nemos» klassikerstatus.

Slutten denne gang ble bekreftelsen: mer smæsj, krasj, tull, tøys og kaos – akkurat som om finalen også måtte sys sammen i hui og hast. Snedig ble det ikke.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke