20. mai
Run­det en halv mil­li­on: Den 12. Mann FOTO: JAR­LE NYT­TING­NES
 
Rundet en halv million besøkende
Etter premièren i romjula har «Den 12. mann» blitt sett av over 500 000 på kino. Dette gjør den til den mest besøkte kinofilmen i 2017.

Publisert: 25.jan.2018 08:32
Oppdatert: 25.jan.2018 08:43

«Den 12. mann» forteller historien om Jan Baalsrud og hans flukt ifra tyskerne over til Sverige under den 2. verdenskrig.

Filmen hadde premiere i romjula og forrige uke kunne Nordisk Film Distribusjon melde at filmen nå har passert en halv million besøkende. Dette gjør filmen til den mest besøkte filmen i 2017 på Norske kinoer.

flyktet fra tyskerne

Jan Baalsrud ble berømt for sin flukt ifra tyskerne i 1943.

Han ble skutt i foten og klarte å flykte ut i den nordnorske naturen med hundre meters forsprang på den tyske Gestapo-troppen.

Han måtte senere amputere flere tær som følge av skudd- skaden.

Baalsruds to måneder lange flukt er regnet som en av de mest imponerende under 2. verdenskrig. Denne dramatiske flukten har tidligere blitt filmatisert i filmen «Ni Liv» ifra 1957 der Jack Fjeldstad spiller hovedrollen.

I «Den 12. mann» er det Thomas Gullestad som spiller rollen som Baalsrud.

Topp ti

Med over en halv million besøkende er «Den 12. Mann» inne på topp-ti-listen over de mest sette norske kinofilmene i nyere tid. Dette setter filmen i selskap med filmer som «Flåklypa», «Fleksnes», og «Veiviseren».

«Flåklypa» troner øverst på listen med cirka 5 millioner besøkende, mens «Bør Børson jr.» er på andreplass med cirka 1,1 millioner.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.