buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
Run­det en halv mil­li­on: Den 12. Mann FOTO: JAR­LE NYT­TING­NES
 
Rundet en halv million besøkende
Etter premièren i romjula har «Den 12. mann» blitt sett av over 500 000 på kino. Dette gjør den til den mest besøkte kinofilmen i 2017.

Publisert: 25.jan.2018 08:32
Oppdatert: 25.jan.2018 08:43

«Den 12. mann» forteller historien om Jan Baalsrud og hans flukt ifra tyskerne over til Sverige under den 2. verdenskrig.

Filmen hadde premiere i romjula og forrige uke kunne Nordisk Film Distribusjon melde at filmen nå har passert en halv million besøkende. Dette gjør filmen til den mest besøkte filmen i 2017 på Norske kinoer.

flyktet fra tyskerne

Jan Baalsrud ble berømt for sin flukt ifra tyskerne i 1943.

Han ble skutt i foten og klarte å flykte ut i den nordnorske naturen med hundre meters forsprang på den tyske Gestapo-troppen.

Han måtte senere amputere flere tær som følge av skudd- skaden.

Baalsruds to måneder lange flukt er regnet som en av de mest imponerende under 2. verdenskrig. Denne dramatiske flukten har tidligere blitt filmatisert i filmen «Ni Liv» ifra 1957 der Jack Fjeldstad spiller hovedrollen.

I «Den 12. mann» er det Thomas Gullestad som spiller rollen som Baalsrud.

Topp ti

Med over en halv million besøkende er «Den 12. Mann» inne på topp-ti-listen over de mest sette norske kinofilmene i nyere tid. Dette setter filmen i selskap med filmer som «Flåklypa», «Fleksnes», og «Veiviseren».

«Flåklypa» troner øverst på listen med cirka 5 millioner besøkende, mens «Bør Børson jr.» er på andreplass med cirka 1,1 millioner.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat