23. okt
 
Sannheten om løgnen
Her er sannheten om løgnen, og et virkelig godt komponert bilde av Paris.

Publisert: 28.apr.2016 04:00
Oppdatert: 28.apr.2016 08:15

For våkne kvinner som ønsker en bekreftelse på det de allerede vet, for modige menn – og for den som liker Paris og som har lommebok og mulighet til å reise med en eneste gang.

Det snodige med svart-hvitt-fotografi er at mye blir så mye bedre; fokus er ofte skarpere, budskapet klarere – og det vi ser i hverdagen, det vi lar fare forbi, det står der nå, så godt synlig.

Klassisk spill

Pierre og Manon er i gang med sitt filmprosjekt, et prosjekt som skal holde hushaien på avstand. Vi begyner i et heller slapt samvær, og snart er Pierre i senga til student og filmarkivar Elisabeth.

Brikken er flyttet. Spillet er i gang.

Primitive

Et tema for evig tid, men alltid vil det finnes fortellere som gir oss spillet i en bedre versjon – og «I skyggen av kvinner» er en film på en av de øverste hyller.

Hvor primitive er menn? Finnes det grenser? Knapt – og det er i dette landskapet, i mannens forhold til seg selv og omverden, eller kanskje rettere sagt, i mangel på, at denne kinofilmen er en perle.

Regissør Philippe Garrel er en frekkas og en tøffing – og det er de gode valgene som både gir en god fortelling og strålende bilder. Det har vært skrevet om filmen før, men kan ikke gjentas for ofte, om den aldeles strålende og tette presentasjonen av Paris. I hvilken tid er vi egentlig? Når tanken, kanskje helt unødvendig slår oss, så må vi lete. Det er fint.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke