24. okt
NORSK NATUR: Hollywood-thrilleren «Ex_machina» spilt inn med «Juvet Landskapshotell» som scene. Foto: United International Pictures
 
Sci-fi i Juvet
Det måtte komme. Både en storfilm med «Juvet Landskapshotell» som scene. Og en hypermoderne vri på klassikeren «Frankenstein».

Publisert: 09.apr.2015 04:00
Oppdatert: 09.apr.2015 07:08

Det er klart for Hollywood-grøsseren «Ex_machina» på Sunnmøre. Her er stjernene Oscar Isaac (Inside Llewyn Davis/A most Violent Year - se anm. under), svenske Alicia Vikander (Anna Karenina/En kongelig affære) og Domhnall Gleeson (en av Wiltersen-brødrene i Harry Potter), her er en sci-fi-thriller - og her er historien satt i en norsk landskapsramme.

En datamilliardær har utviklet en kvinnelig robot med kunstig intelligens og han henter en av sine ansatte, en datakvikkas, for å teste om roboten virkelig fungerer som et menneske. Programmerte kopier av oss er alltid en spennende tanke, og smart er det å plante framtid i kontrast med god, gammeldags fri natur. Selve historien er mer forutsigbar.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke