24. okt
MØTE: Agnieszka Mandat som den pensjonerte sivilingeniøren Duszejko (til høyre) tar et oppgjør med fienden.
 
Sesong for hevn
Den pensjonerte polske ingeniøren, «Fru Duszejko» er ukas karakter, i en polsk/svensk/slovensk/tsjekkisk/tysk produksjon, filmen «Jaktsesong».

Publisert: 17.aug.2017 06:49
Oppdatert: 17.aug.2017 06:58

Agnieszka Mandat heter hun som gjør jobben, og det gjør hun så elegant. Den pensjonerte ingeniøren bor i skogen utenfor en liten polsk landsby nær grensen mot Tsjekkia, hun jobber deltid på barneskolen som engelsklærer – og hun elsker å leve tett på naturen og med alle dyra rundt huset.

Rundt henne smeller det. Det er jaktsesong, det er det forresten hver måned – og vi følger jaktkalenderen, måned for måned.

Hun er sympatisk denne eldre kvinnen; ungene forguder henne, vi elsker henne der hun tar opp kampen for dyra mot jegerne. På presentasjonen står det skrevet «drama/krim /thriller» og det er fint, fordi det er vanskelig å plassere denne filmen i en bestemt hylle, noe som helt klart er en av styrkene til «Jaktsesong».

Historien er elegant og rolig fortalt. Det er strålende bilder, både naturbilder og fra landsbyen og fra hjemmet til den blide og trivelige dama.

Så oppriktig hun er, der hun tramper inn på politiets hus og kjemper for dyra. Og så sterk og klar hun er der hun igjen ankommer politistasjonen, gang på gang, for å avgi sin forklaring i forskjellige hendelser.

Agnieszka Mandat leier oss så trygt inn i denne historien, hun passer på oss – og hun gir oss mye å tenke på undervegs. Absolutt å anbefale.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke