buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
 
Signatur: modig!
Henrik M. Dahlsbakken (27) er flink og modig. Signaturen er allerede tydelig.

Publisert: 16.jun.2016 04:00
Oppdatert: 16.jun.2016 07:34

To kinofilmer i løpet av et år er alene svært oppsiktsvekkende for en norsk regissør.

Antakelig er det knyttet mest spenning til actionsportthrilleren «Cave», som kommer til høsten – men allerede med «Sensommer» bekrefter Henrik Martin Dahlsbakken at noe virkelig stort er på gang.

Filmen er allerede, som andre Dahlsbakken-filmer, i konkurranse om en prestisjetung pris. Bente Børsum (81), som har hovedrollen, ble i går nominert til en Amanda (beste kvinnelige skuespiller)!

Utfordring

«Sensommer» har, som Dahlsbakkens debutfilm «Å vende tilbake», et kortfilmpreg; et byggverk reist på fundamentet av en sterk novellehistorie.

Dette trenger selvsagt ikke være noe handikap for et kinofilmprosjekt – men det setter store krav, spesielt når det gjelder øyeblikket når sekken skal knytes igjen. Ønsket om ikke å snøre helt igjen er alltid sterkt – og derfor også svært utfordrende.

Suksess

Valget av denne type historier, spesielt når en regissørkarriere skal startes, er modig. Det er nærliggende å tenke at filmen er laget av en etablert, allerede suksessrik regissør som endelig har bestemt seg for å gjøre som han selv vil.

Vi blir raskt kjent med Vivienne, en døende forfatter som har trukket seg tilbake i en stor villa i Bretagne. En dag kommer et par kjørende på motorsykkel, og hun lar dem overnatte. På direkten elsker vi bildene, tempo, overgangene, karakterene, fargene, musikken, lydene – og øyeblikkelig er vi fanget av spenningen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SPENNENDE: Markus (Rolf Kristian Larsen), Vivienne (Bente Børsum) og Isabel (Heidi Toini) samlet i den eldre forfatterens store villa i Bretagne. Foto: FilmBros AS / Another World Entertainment Norway AS
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat