24. okt
 
Siste familiefest?
Nordmenn har visstnok verdensrekord i «Istid», ingen liker disse filmene bedre enn oss. Må dette være siste familiefest?

Publisert: 14.jul.2016 04:00
Oppdatert: 14.jul.2016 07:53

Tre millioner kinobilletter solgt (før dette kapittel), pluss flere enn en millioner dvd-er solgt, i Norge, siden første film, «Istid» (2002).

Enden er nær

Flere familiemedlemmer, flere venner, mer moro, mer stas, mer hygge, det passer oss nordmenn godt. Men alt har en ende, og her kommer verdens ende, bokstavelig talt. En mega-asteroide er på veg, stor nok å knuse jorda, og vi har kun to dager, fire timer, to minutter og fjorten sekunder på oss – før sammenstøt …

På den ene side, masseprodusert kjeks, på den andre siden, et hyggelig gjensyn med gode venner. Og det siste er helt klart det beste med «Istid»-filmene. Vi er blitt så godt kjent med Manny, Ellie, Sid, Diego – og Scrat, da, blandingen av jordrotte og ekorn, som jager eikenøtta – og som i sin jakt er den som setter i gang trøbbel for våre venner.

Stemmene

Så klart er jobben gjort i Hollywood, men det er fristende å skrive at disse figurene er blitt til de personlighetene de er, for oss nordmenn, også gjennom det preg Otto Jespersen har gitt mammuten Manny, Dagfinn Lyngbø har gitt dovendyret Sid, Linn Skåber har gitt jentemammuten Ellie, Sven Nordin har gitt sabeltigeren Diego og som Åsleik Engmark etter hvert har gitt den kvikke røyskatten Buck.

Ikke ler vi oss skakke, ikke sitter vi spent ytterst på stolen – men vi trives i godt selskap. Må dette være siste episode?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke