24. okt
søker ungdommer: Jostein Grøndahl (t.v.) og Jarle Steinberg er filmprodusenter. De planlegger langfilm, og vil gjerne ha med seg flere ungdommer. De har allerede fått 16.000 i produksjonsstøtte.
 
Skal lage fantasyfilm
Jostein Grøndahl (16), Jarle Steinberg (17) og Ingvald K. Pettersen (19) planlegger innspillingen av en engelsk fantasyfilm. Nå vil de ha med seg flere ungdommer på prosjektet.

Publisert: 23.feb.2015 07:12
Oppdatert: 25.feb.2015 07:25

Men et engelsk fantasymanus på 72 sider, et budsjett på 100.000 kroner og en skuespillerstab som så langt teller 15 ungdommer, er Jostein Grøndahl (16) fra Ilseng, Ingvald K. Pettersen (19) fra Ilseng og Jarle Steinberg (17) fra Ottestad snart klare for filminnspilling. Målet er å kunne vise filmen på tv eller kino når den er ferdig. Når dette kan skje, er det ingen som vet, men nå er de tre guttene i alle fall godt i gang med planleggingen.

- Produksjonen deles opp i to deler. Først skal vi filme en teaser. Vi tar sikte på å filme en tredel i løpet av sommeren. Den skal vi blant annet vise til NRK, forteller produsent Jarle Steinberg.

Med seg på laget har de fått en mentor i Østnorsk filmsenter, en manusmentor fra Trafo og en produsentmentor fra Filmskolen i Lillehammer. De skal også få med seg en mentor som er spesialisert innen foto.

REPRESENTERER HAMAR I UKM

Til tross for sin unge alder, er guttene allerede godt inni filmens verden. Nylig deltok de i Ungdommens kulturmønstring (UKM) med filmen «Gribbøet», som ble valgt ut som et av bidragene som skal representere Hamar i fylkesmønstringen.

Jostein har spesialisert seg innenfor filmmusikk. Jarle er økonomi- og PR-ansvarlig for prosjektet. Guttene er nominert til Drømmestipendet på 10.000 kroner hos Norsk Tipping.

- Vi har jobbet aktivt det siste halvåret, og overraskende lagt merke til at det ikke er andre ungdommer som jobber med langfilm lokalt. Dette gjør at vi ikke har møtt noe konkurranse ennå. Hamar har aldri fått inn søknader i kategorien film for Drømmestipendet før, forteller Jarle Steinberg.

BASERT PÅ FRIVILLIGHET

Allerede nå er de kommet opp i 16.000 kroner i produksjonsstøtte, før de egentlig er i gang.

- 16.000 uten å ha gjort noe er en god start. Men vi håper flere vil støtte prosjektet når vi får laget noe vi kan vise, sier Steinberg.

Hele prosjektet er 100 prosent basert på frivillig innsats. For å få prosjektet i land, trenger de unge filmskaperne flere folk. Nå er de på utkikk etter ungdom som vil være med og lage film, i Hamar-området.

- Vi søker all ungdom som kunne tenke seg å bli med. Vi trenger alt fra folk som kunne tenke seg å sy, til skuespillere, statister og hva ellers man kunne tenke seg å bidra med, sier Jarle Steinberg.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke