23. okt
INVITERER: Skolekinolærer Martin Svennæs og kinosjef Espen Jørgensen inviterer i dag til «Den store skolekinodagen». Foto: Remi Laakso
 
Skolekinosuksess i Hamar
Martin Svennæs har jobbet drøyt fire måneder som skolekinolærer. Mange har benyttet seg av tilbudet. Tirsdag fylles Hamar kino opp til «Den store skolekinodagen».

Publisert: 06.feb.2017 11:39
Oppdatert: 06.feb.2017 11:44

Martin Svennæs er ansatt i tjue prosent stilling som skolekinolærer. Det betyr en dag i uka, tirsdager. De andre dagene er han lærer på Børstad ungdomsskole. Hans første prosjekt i sin nye jobb var et opplegg med «Løvekvinnen», hvor en av elevene ved Ener, Jonas Lundsveen (14), var en av skuespillerne. Siden den gang har Martin rigget kino-opplegg for barn og ungdom fra sjuåringer og opp til ungdom på 18 – 19 år.

– Det var kanskje litt avventende til å begynne med, men etter hvert har det rullet av gårde, forteller Martin.

Hans største opplegg så langt har vært «SVK», filmen som bygger på Roald Dahls bok.

Mange med

Skoler som har benyttet seg av tilbudet så langt er Ener, Arstad, Espa, Kylstad, Hamar Katedralskole, Breidablikk og Lovisenberg – og til «Den store skolekinodagen» kommer klasser fra Fagernes, Hamar Montessori, Rollsløkka, Børstad, Ajer og Steinerskolen. I tillegg har Brumunddal ungdomsskole bestilt et opplegg rundt filmen «Lion», en sterk historie om en indisk femåring som går seg bort i Calcuttas gater.

Disse filmene skal vises for skoleklassene som har meldt seg på «Den store skolekinodagen»: «Little Gangster», «Den lille prinsen», «Hidden Figures», «Syng» og «Chihiro og heksene».

Dagsopplegg

– Det mest populære med ordningen vi startet i september har vært at jeg har kommet ut på skolene først, at elevene har jobbet med oppgaver på forhånd – og at vi har møttes på kino for å presentere oppgaveløsninger, se film, spise lunsj – og jobbe videre med nye oppgaver, forteller Martin Svennæs.

Han har fått mye positiv respons på opplegget. Så langt har det eneste problemet vært knyttet til transport for de skolene som er lengst unna Hamar kino, men de fleste har klart å løse dette problemet.

– Det har alltid vært noe positivt å få høre fra dem som har deltatt, men jeg tar imot alle slags tilbakemeldinger, altså, sier Martin Svennæs.

 
MØTE: Ei lita jente blir kjent med sin smågale nabo, Flyveren, som introduserer henne til en ny og spennende verden. Foto: Selmer Media
POPULÆR: Det er laget et godt opplegg for skolene med Roald Dahls «SVK». Foto/Copyright: Nordisk Film Distribusjon AS/ DreamWorks SKG
MESTERVERK: «Chihiro og heksene», Oscar-vinner i 2003, med norske stemmer i 2015. Foto: Arthaus
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke