23. okt
I retten: Deborah E. Lipstadt (Rachel Weisz).
 
«Denial»: Slåss for sannheten
Noen bruker fremdeles krefter på å hevde at holocaust var en stor konspirasjon. «Denial» er dermed både aktuell og viktig.

Publisert: 27.apr.2017 10:20
Oppdatert: 27.apr.2017 10:32

Filmen er basert på den sanne historien om historikeren Deborah E. Lipstadt, som måtte til retten for å slåss etter å ha blitt saksøkt av holocaust-benektende David Irving.

Det finnes mange eksempler på filmer som utspiller seg i rettssaler og advokatkontorer, og rent teknisk skiller ikke «Denial» seg spesielt ut. Den er forholdsvis enkelt og ryddig fortalt, men byr samtidig på noen elegante løsninger når handlingen kobles opp mot grusomhetene som fant sted i konsentrasjonsleirene.

Dette er allikevel ingen stor film. «Denial» er først og fremst et viktig historisk dokument som tar for seg en av historiens mest oppsiktsvekkende rettssaker, som igjen forteller at det ikke finnes rom for motargumenter når det gjelder sannheten bak det som skjedde under 2. verdenskrig.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke