24. okt
Kompiser: Mark Wahlberg og Ted (Seth MacFarlane) fungerer fremdeles bra som humoristisk radarpar.
 
Sliten Teddybjørn
Animert oppfølger med humorgeniet Seth MacFarlane og superstjernen Mark Wahlberg.

Publisert: 16.jul.2015 04:00
Oppdatert: 16.jul.2015 07:01

Ted (Seth MacFarlane) er ulykkelig gift, og finner ut at det eneste som kan redde ekteskapet er å tilføre en baby til familien. I mangel av utstyret som trengs for å lage barn, kontakter han og kona Tami-Lynn (Jessica Barth) et adopsjonsbyrå, men håpet om adopsjon blir raskt avslått da det viser seg at Ted ikke er kvalifisert som en ekte person. Med det begynner en krig for å beholde status som amerikansk borger, og sammen med bestekompisen John (Mark Wahlberg) søker Ted advokathjelp for å gjenopprette sine rettigheter.

Stonerkomedie

I motsetning til sin myke og kosete ytre pels er Teddybjørnen både skitten og hard innvendig. Han drikker seg full, røyker seg høy, banner og er tidvis motbydelig i sin oppførsel. Den store kontrasten mellom utseende og personlighet gjør dermed Ted til en interessant karakter, og stemmekunstneren Seth MacFarlane gjør en glimrende jobb med å gi troverdig liv til den animerte kosebamsen. I likhet med andre stonerkomedier investerer filmen veldig mye tid på å skildre karakterenes nære forhold til narkotika, og akkurat den formen for humor vil ikke fungere ikke like godt for alle i kinosalen.

Tidvis veldig morsom

«Ted 2» lykkes langt bedre gjennom bruk av andre komi-virkemidler, og filmens høydepunkter kommer gjennom MacFarlanes saftige og aktuelle satire. Dette er ikke akkurat en tankevekker av en film, men den gjør likevel en brukbar jobb som komedie.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke