buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
TREFNING: Bildet «Two Minute Warning» viser Alabama state troopers like før de slår til mot en fredelig demonstrasjon i 1965. Foto: Spider Martin
 
Smertefull jævelskap
Så fæle er vi. Dokumentarfilmen «I Am Not Your Negro» viser oss det.

Publisert: 15.jun.2017 07:10
Oppdatert: 15.jun.2017 07:23

De ble drept, en etter en, borgerrettighetsforkjemperne Medgar Evers, Malcolm X og Martin Luther King.

Tilbake sto forfatteren, dramatikere, poeten, den raske hjernen og den skarpe tungen James Baldwin (1924-1987). Da han døde, så etterlot han seg 30 sider fra boka han hadde jobbet med i mange år, «Remember This House». Regissør Raoul Peck tok utgangspunkt i de 30 sidene, og sammen med forteller Samuel L. Jackson gir de oss en smertefull dokumentarfilmopplevelse på halvannen time.

Fælt og vondt

Vi tas med til Amerika på sitt verste, til den for jævlige behandlingen av de svarte – og verst og best for oss er det at vi, sittende i en trygg kinostol i lille Hamar, snart forstår at det også handler om oss og dagen i dag. Slik er også «I Am Not Your Negro» en av de filmene som absolutt bør velges i 2017.

Det er mange fæle klipp; både fra volden i gatene, fra hvite drittkjerringer som står og hyler at Gud vil straffe dem som jobber for integrering, bilder som viser unger som demonstrerer mot svarte – og groteske TV-annonser og scener fra kjente spillefilmer som det nesten er vanskelig å tro på.

Se filmen!

Forfatter James Baldwin, selv stemplet av FBI-sjefen Hoover som en trussel mot landets sikkerhet, gjør et sterkt inntrykk, i klipp både fra TV-debatter og fra forelesninger.

Se filmen og start din egen videre jakt på historien om James Baldwin og hans historier. Det er min anbefaling.

Terningkast: 6

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat