24. okt
 
Solgte kun 159 billetter
Henrik M. Dahlsbakkens «Sensommer» solgte kun 159 billetter på to uker på Hamar kino før den ble tatt av plakaten. St. Hansaften ble ikke filmen vist, da ingen kjøpte billetter.

0
Publisert: 04.jul.2016 09:15
Oppdatert: 04.jul.2016 09:18

Godt mottatt av kritikerne; en femmer i Dagsavisen, hos Filmpolitiet i P3, i Cinema, Natt & Dag og i Hamar Arbeiderblad, en firer både i VG og i Aftenposten. De gode terningkastene lokket ikke publikum. 495 billetter solgt nasjonalt i åpningshelgen, og per 30. juni, etter to uker, var totalsalget i Norge 1.826 billetter.

Sammenligning er vanskelig og sikkert også urettferdig, men eksempelvis en film som «Welcome to Norway» med Anders Baasmo Christiansen solgte 12.119 billetter i åpningshelgen, totalt så langt 52.871 billetter (2.208 på Hamar). Eksempel på internasjonal storfilm er «Jungelboken» med 77.022 billetter solgt i åpningshelgen og 274.518 billetter så langt. En megasuksess selger i Norge mellom en halv million og en million billetter.

Dårligere enn håpet

– Det er ikke til å stikke under en stol at det er lavere enn vi hadde håpet. Kan forklares med sommer, mange konkurrerende filmer i samme segment og vanskelig tid på kino for de smalere filmene. Synd, men lite å gjøre noe med, selv om vi hadde et stort PR-budsjett, er kommentaren fra regissør Henrik Martin Dahlsbakken.

Mangler brodden?

Kinosjef ved Hamar kino, Espen Jørgensen, gir følgende kommentar til billettsalget for «Sensommer»: - Filmen har nok hatt vanskelig for å vinne fram i den store kampen om oppmerksomhet hos publikum. I markedsføringen mangler kanskje brodden i budskapet, som gjør at folks nysgjerrighet blir tilstrekkelig pirret. Filmen er god, og det er jo ofte slik at de gode små filmene faller gjennom på vei ut til publikum. Nå ventet ingen de store besøkstall for «Sensommer», så resultatet overrasker nok ikke, selv om det nok skuffer noen. Men filmen er sett av over hundre mennesker daglig siden premièren – som tross alt ikke er så lenge siden.

Den norske filmen «Alt det vakre» (premiere 10. juni) solgte kun 48 billetter ved Hamar kino på en uke.

Hamar kino hadde første halvår en økning i besøk på tjueen prosent sammenlignet med 2015.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke