buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
TENNER PÅ: Bojana Novakovic som Maeve og Josh Lawson som Dan i en scene fra «The Little Death». Foto/Copyright: Norsk Filmdistribusjon
 
Soveromsfinter
Hva skjedde med god, gammeldags, vanlig sex? Forsvant det over sengerekka?

Publisert: 09.jul.2015 04:00
Oppdatert: 16.jul.2015 07:01

Her er et australsk skråblikk på vår tids redebygging. «The Little Death» er filmens tittel – og vi følger flere par, alle i tilsynelatende normale hverdager – men det er spent snubletråder rundt sengebeina. Og en dag åpnes skapdørene – og det ene etter det andre skjellet skrangler ut.

Maeve forteller sin kjære Paul om sin dramatiske fantasi, Evie og Dan setter i gang et rollespill etter råd fra terapeuten, Rowena velger å lure sin Richard for å lokke fram sin egen lyst, Phil doper ned kona Maureen – og en telefonsexlinje knytter sammen Sam og Monica.

Treffer og bommer

Knepet med flere historier i samme kategori og veksle mellom disse historiene er brukt mange ganger og er en fin måte å gi dynamikk til fortellerlinja. Helt avgjørende er at den enkelte lille historie er stram og god, og skuespillerne treffer godt den korte tiden de er på, før det igjen veksles til en ny historie.

Stilen, tempoet og tilnærmingen er tydelig inspirert av Woody Allen, men Allens stil er så personlig at det er risikofylt for andre å nærme seg. Slik er det også her; hvor man både treffer og bommer.

Direkte og kvass tone

Kanskje mest uvanlig av alt, for oss på denne siden av kloden, er stilen fra «down under»; med en langt mer direkte og kvassere tone enn vi er vant til. Det er også brukt som begrunnelse for å gi komedien 15-årsgrense.

Så farlig er de vel ikke, taklingene rundt sengestolpene. Ikke er de så mange, heller. Det er fintene som teller. Og mange fungerer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat