24. okt
Iskaldt: Jeremy Renner bruker sine evner som jeger for å felle en mulig drapsmann.
 
«Wind River»: Spennende og mørkt
Sterkt, rått, og godt, om møtet med nådeløs natur og menneskers mørke sider.

Publisert: 09.nov.2017 07:18
Oppdatert: 09.nov.2017 07:30

En voldtektsmann og mulig morder jaktes på i et indianerreservat i Wyoming, av en rovdyrjeger, en ung FBI-agent og en lokal politimann.

Jegeren, spilt av Jeremy Renner, har selv mistet datteren sin for to år siden, på samme måte som ungjenta de finner i snøen, barføtt og død. Jakten på morderen blir dermed også en jakt på svaret om hva som skjedde med datteren Emily.

Dette er velspilt, velskrevet og velregissert, dystert og realistisk brutalt. En film med hint til «nordisk noir» som har nerve og driv, og som du kjenner i magen og i tårekanalene. Det er til tider voldsomt, og anbefales kanskje ikke for de sarteste, særlig voldtektsscenen var svært realistisk og ubehagelig.

Filmen skildrer hvordan et samfunn som får eksistere for langt utenfor det offentliges kontroll, og omsorg, kan ende opp med å bli lovløst og farlig; her er det naturlover som gjelder, og du må klare deg selv. Og så er spørsmålet hvilke lover filmens hovedperson vil støtte seg på når det kommer til stykket.

Filmen belyser også hvordan USA har vendt ryggen til sine urfolk som må klare seg selv i store reservater, og uten at det politiske blir hovedsaken, gir det en viktig dimensjon til filmen, som er basert på en sann og tragisk historie.

Fakta om filmen:

Regi: Taylor Sheridan

Medvirkende: Elizabeth Olsen, Jeremy Renner

Sjanger: Action/Thriller

Nasjonalitet: USA

Spilletid: 1 t. 50 min.

Sensur: 15 år

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke