buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
 
Spillefilmdebut og tårer
Brødrene Dahlsbakken presenterte sin nye film «Å vende tilbake» i går. - Jeg gråt flere ganger under filmen, selv om jeg jo kjente handlingen, oppsummerte skuespiller Ingar Helge Gimle.

Publisert: 28.jan.2015 06:58
Oppdatert: 28.jan.2015 07:07

Han var ikke alene. Det satt mange med en klump som presset på i salen på Ringen kino i Oslo. Tema for spillefilmen er svært følsomt. Her handler det om skadd psykisk helse, en reise inn i det mørkeste rom, tett ved sine nærmeste - med en utgang de aller fleste ikke engang ønsker å snakke om.

Hamar-brødrene Henrik Martin Dahlsbakken (regissør/manusforfatter) og Oskar Dahlsbakken (fotograf) har i to år jobbet med filmen «Å vende tilbake». 27. februar er det premiere for spillefilmen på norske kinoer.

Nedslitt

En far (Ingar Helge Gimle) vender tilbake fra krigen i Afghanistan. Hjemme venter brødrene Oscar (Åsmund Høeg) og Fredrik (Fredrik Grøndahl) og deres syke mor (Lia Boysen). Hjemkomsten blir ikke noe hyggelig gjensyn. Faren er nedslitt, han bærer på de svarteste bilder - og han reiser nesten med en gang ut på jakt. Han kommer ikke tilbake som han sier, og guttene bestemmer seg for å følge etter faren for å finne ham igjen.

Til stede under visningen i går var representanter for «Mental Helse», «Leve», landsforeningen for etterlatte ved selvmord - og Norges veteranforbund for internasjonale operasjoner.Ingen gikk uberørte fra visningen.

Nær historie

Ideen om filmen kom etter at en nær venn av Oskar Dahlsbakken gikk bort, en tragisk hendelse som gikk svært hardt inn på fotografen.Broren Henrik skrev et manus - og sammen har de jobbet seg gjennom prosjektet som nå er blitt deres spillefilmdebut.

Anlov Mathiesen fra organisasjonen «Mental Helse» fortalte før filmen om alle de som sliter med psykiske problemer i Norge, at 400.000 barn lever i en relasjon hvor en av foreldrene plages av psykisk lidelse - og han understreket hvor viktig åpenhet er i denne forbindelse. Han takket brødrene for å ta opp denne problematikken gjennom en film.På Hamar er det klart for festpremière 27. februar - med visning på Hamar kino og stor mottakelse i Hamar kulturhus.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat