24. okt
REKORDMANNEN: Bob Ladouceur (Jim Caviezel) satte rekord med De La Salle High School Spartans, men fantes det viktigere ting i livet...? Foto: United International Pictures
 
Sportsromantikk - en godbit for sportsidioter
Her er en godbit av en historie for oss sportsidioter, men holder den som langfilm for vanligfolk?

Publisert: 11.des.2014 07:04
Oppdatert: 11.des.2014 07:53

Svaret er nei. Enkelt og greit. Filmen er laget i Hollywoods støpeform; med snørr og tårer - men uten å forstyrre mer enn nødvendig. Historien om «De La Salle High School Spartans», et skolelag i amerikansk fotball, er stor. Seiersrekken på 151 kamper (-92- -04) er knapt til å tro.

Trener Bob Ladouceur (Jim Caviezel) trener laget sitt etter amerikansk nostalgi (les: ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country) - med t-trøyer med påtrykt «it's about the man next to you». Her handler det om fellesskap, tro, håp og kjærlighet - og hardt arbeid.

Godt grep

Det beste ved filmen er grepet om å gå inn i historien når seiersrekken brytes, når et hjerteinfarkt nær tar livet av treneren - og en av lagets aller mest lovende spillere blir skutt. Kan «De La Salle High School Spartas» slå tilbake?

Liv og død

Tross dramaet spisset med liv og død, bokstavelig talt, så glir vi nærmest uten skrubbsår gjennom filmen. Det er også svært vanlig når Hollywood polerer historier laget på en «sann historie». Mørket rundt tragediene blir ikke svart nok, smellene på banen blir ikke harde nok, ikke en gang møkka blir møkkete nok. Aldri kan det fæle garderobelukta sive ut i kinosalen, men ikke alt trenger de beste lyssettinger, den beste sminken, de hviteste tennene... For oss som elsker sport, så lukter vi nerven. Men vi blir sittende ganske alene denne gang.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke