24. okt
 
Standard vare
For den som liker western etter klassisk oppskrift, her er 2016-versjonen av «The Magnificent Seven».

Publisert: 22.sep.2016 04:00
Oppdatert: 22.sep.2016 07:30

Femtitallets «Seven Samurai» (Kurosawa), sekstitallets «The Magnificent Seven» med Yul Brunner, Eli Wallach, Charles Bronson og Steve McQueen – og nå totusentallets utgave med Chris Pratt, Denzel Washington og Ethan Hawke.

De to første filmene ble stående som klassikere. Ikke denne.

Kan hende har Quentin Tarantino spikret sin type western så høyt på veggen at det blir vanskelig for andre, kan hende er det derfor vi blir sittende og vente på en eller annen overraskelse.

Den kommer ikke.

Det er ingen nye ingredienser i denne utgaven av «The Magnificent Seven».

Henter hjelp

En liten by blir terrorisert av en grådig jævel som har funnet gull i dalen, han dreper for å kontrollere nybyggerne. Kona til en av de mange han dreper reiser for å hente hjelp. Hun treffer Mr. Chisolm (Denzel Washington) som lar seg overtale til å hjelpe og han samler en gjeng, «The Magnificent Seven». Sammen med de gjenværende innbyggerne skal de jage plageånden ut av byen. Men kan en håndfull menn og «farmers» stå imot en hær med tunge våpen?

Hawke best

Det virker håpløst å kjempe mot legendene, som var samlet i sekstitallets utgave. Selv stjerner som Denzel Washington og Chris Pratt sliter. Best ut av det kommer Ethan Hawke, som spiller den krigsskadde skarpskytteren Goodnight «Goody» Robicheaux.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke