24. okt
PÅ SLAGMARKEN: Macbeth presenteres igjen og igjen. Foto: SF Norge
 
Sterk Macbeth
Macbeth er her. Igjen. Ledet av heksenes spådom – og med den maktsjuke og fæle kjerringa.

Publisert: 24.des.2015 04:00
Oppdatert: 24.des.2015 04:00

Vi møter Macbeth på slagmarken. Sverdene svinges. Blodet flyter. Macbeth vinner. Og heksene er der, med sine spådommer: «Du skal bli konge …» Vegen er ryddet, nærmest – men en siste spådom legges ved...

Scenen er malt med filmens moderne pensler, men vi er i historiens opprinnelige tid. Og vi er i historiens opprinnelige terreng og i opprinnelig miljø.

Svart og grått og vått, med dyster musikk, og grovt og voldsomt – som vi ser for oss Skottland rundt tusenårsskiftet. Macbeth er svart i sinnet og etter hvert så paranoid som den verste ugjerning kan bringe fram. Fæl nok som spillefilm i 2015. Helt klart.

Michael Fassbender kontrollerte tempo som Macbeth inviterer oss inn i kongens plager. Det er godt gjort. Selve budskap holder til evig tid.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke