buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Førstedame: Natalie Portman er nominert til en Oscar-statuett for sin mesterlige jobb i «Jackie».
 
Strålende førstedame
Gjenopplev dagene før og etter attentatet på John F. Kennedy fra innsiden av Det hvite hus.

Publisert: 15.feb.2017 16:24
Oppdatert: 15.feb.2017 17:19

I disse Trump-tider kommer et historisk dokument som skildrer en av de mest dramatiske hendelsene i amerikansk politikk. Førstedame Jacqueline «Jackie» Kennedy Onassis (Natalie Portman) åpner opp til en journalist noen dager etter det skjebnesvangre attentatet i Dallas i 1963, og det er hennes historie som blir gjenfortalt i «Jackie». Fra timene før attentatet i Dallas til det massive gravfølget i Washington, D.C.

Het oscar-kandidat

I «Jackie» får man opplevde krisen fra innsiden av Det hvite hus, og Natalie Portman gjør en særdeles stødig jobb i sentrum av det hele. Som Jackie bærer skuespilleren filmen nærmest på egen hånd, og er helt fortjent nominert til en Oscar-statuett for sin hovedrolle. Jackie var det nærmeste vitne til det brutale attentatet, og Portman portretterer presidentfruens opplevelse av det hele på en meget overbevisende måte.

Fantastisk foto

«Jackie» preges dessuten av godt teknisk håndverk. Filmen er skutt på en elegant og effektiv måte, og innklipp av historiske bilder fra datidens nyhetssendinger bidrar til å gi gjenfortellingen historisk troverdighet og kontekst. Filmmusikken, mesterlig komponert av Mica Levi, setter umiddelbart en lumsk tone i fortellingen, og det smådystre musikksporet ligger flott under overflaten gjennom samtlige minutter; et godt eksempel på hvordan musikk er i stand til å sette og underbygge stemninger i filmmediet.

«Jackie» framstår som en god og viktig film i en periode som preges av splittelse og usikkerhet

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat