24. okt
GOD: Hilary Swank spiller godt i «The Homesman». Foto: Scanbox
 
Strålende Swank
Hilary Swank gjør en toppjobb som Mary Bee Cuddy i ville vesten.

Publisert: 04.des.2014 14:37
Oppdatert: 04.des.2014 14:52

Tre damer er drevet gale, de kan ikke lenger ta vare på seg selv - og nå må de fraktes hjem hvor de en gang kom fra. Men hvem kan gjøre jobben? I alle fall ikke feige mannfolk. Mary Bee Cuddy påtar seg jobben, hun tar om bord slubberten Mr. Briggs (Tommy Lee Jones) - og sammen går de løs på den fem uker lange ferden gjennom livsfarlig ensomt landskap.«The Homesman», kjørekaren, er tittelen - men det er Miss Cuddy (Swank) som gjør jobben. Karakteren er helt avhengig av skuespill av ypperste klasse; en 31 år gammel dame som lever alene på sin gård på prærien, som jager etter en mann, men som møter avslag på avslag: «Du er stygg som ei sinkbøtte og herskesyk». Men Mary Bee har bein i nesa, hun har sine verdier - og hun viser oss alle vegen - på en scene fra prærien på 1800-tallet. Sterk historie. Bærer ikke helt hjem.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke