24. okt
 
Superskurkene skuffer
Skurkene redder dagen, men«Suicide Squad» vil slite med å innfri fansens skyhøye forventninger Vurdert

Publisert: 04.aug.2016 04:01
Oppdatert: 04.aug.2016 06:59

Utgangspunktet er nemlig helt genialt. Spesialagenten Amanda Waller (Viola Davis) setter sammen et lag bestående av superskurker. Hun kuer de ukuelige ved hjelp av spesialsoldaten Flag (Joel Kinnaman), og planen er at laget skal sendes i aksjon ved særegne krisetilfeller. «Suicide Squad» består av velkjente superskurker fra DCs persongalleri, og filmen plasseres i samme univers som «Batman v Superman: Dawn of Justice». I denne filmen er rollene snudd på hodet, og regissør David Ayer legger opp til at publikum skal føle sympati for de usympatiske skurkene. Fargerikt skurkegalleriAv superskurkene i «Suicide Squad» blir vi best kjent med Harley Quinn (Margot Robbie), Deadshot (Will Smith) og Diablo (Jay Hernandez). De andre holder seg stort sett i bakgrunnen. Jared Letos herlige tolking av The Joker får dessverre kun en birolle i denne filmen, men det er mye som tyder på at vi vil se mer til han i framtiden.

Lider av sensur

Filmens aldersgrense på 12 år merkes i altfor stor grad. Her sensureres det nemlig på bekostning av kvaliteten. Karakterene er i overkant snille i språket og actionscenene er milde i framstillingen. Her er det rett og slett for lite galskap rundt det fargerike og spennende persongalleriet, og som actionfilm blir det hele ganske tamt. «Suicide Squad» byr på en god dose underholdning, men det finnes mange grunner til å tro at publikum vil gå skuffet ut av kinosalen. Potensialet er enormt, men resultatet oppleves som rimelig uforløsende.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke