24. okt
THelma: Hovedrolleinnehaver Eili Harboe i «Thelma».
 
Thelma kommer 15. september
Joachim Triers film «Thelma» er denne uka valgt ut som årets norske Oscar-kandidat. Norsk premiere, blant annet på Hamar kino, er 15.9.

Publisert: 07.sep.2017 06:41
Oppdatert: 07.sep.2017 06:55

«Thelma er valgt ut som Norges kandidat i kategorien «Best Foreign Language Film» – Oscar for beste ikke-engelskspråklige film, etter at den norske Oscar-komiteen vurderte de tre kortlistede Oscar-kandidatene «Fluefangeren», «Hoggeren» og «Thelma».

«Oscar-komiteen er av den oppfatning at Thelma viser hvordan Joachim Trier er en uvanlig formsikker og egenartet filmkunstner av bredt internasjonalt format», heter det i begrunnelsen. «Med utgangspunkt i regissørens særegne og personutforskende univers, er Thelma blitt et helstøpt, ambisiøst og personlig drama om en ung kvinnes løsrivelse og oppvåkning. Det er en film som fascinerer, rører og opprører, og hvor Trier med thrilleren som utgangspunkt skaper en langt større fortelling om det nordiske generelt og det norske spesielt, satt inn i en universell ramme som noen hver kan gjenkjenne.»

Thelma er en romantisk overnaturlig thriller om en ung kvinne som i møte med kjærligheten oppdager at hun har skremmende uforklarlige krefter. Thelma har nettopp flyttet fra sin religiøse familie på Vestlandet for å studere i Oslo, da hun plutselig får et voldsomt anfall på lesesalen. Samtidig treffer hun medstudenten Anja og de to blir trukket mot hverandre på mystisk vis. Thelma blir overveldet av følelser hun ikke tør å anerkjenne, anfallene blir flere og farligere, og legene har ingen forklaring. Og en dag forsvinner Anja sporløst …

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke