24. okt
Dokumentar: Margreth Olin har fulgt steiner-barnehagen Aurora i ett år.
 
Tilbake til barnehagen
Dokumentarist Margreth Olin har fulgt en gruppe barn gjennom ett år på barnehagen. resultatet er dokumentarfilmen «Barndom».

Publisert: 02.mar.2017 07:06
Oppdatert: 02.mar.2017 07:19

Med det får kinogjengere anledning til å komme på innsiden av en vanlig barnehage.

Regissør og dokumentarist Olin har her tatt en observerende rolle for å påvirke barna og de ansatte i barnehagen på minst mulig måte. Publikum får dermed en ren rolle som fluen på veggen.

Hun har fanget mange gode øyeblikk i løpet av det snaut ett år lange barnehageåret, selv om deler av innholdet framstår som noe gjentakende og overflødig. Barna kommer med ufiltrerte meninger som absolutt er gjeldende i dagens samfunn, og for mange voksne vil nok «Barndom» oppleves som en liten oppvekker.

Det er tross alt disse små menneskene som skal etter hvert skal arve verden. Olin har dessuten fokusert på det sterke forholdet som etableres mellom barna og de ansatte i barnehagen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke