24. okt
et funn: Filip Mathias Eide er et stort talent, og er signert for to Knerten-filmer til.
 
Treg ekspedisjon

Publisert: 16.nov.2017 08:41
Oppdatert: 16.nov.2017 09:11

Så ufarlig og feelgood at det blir kjedelig.

Lillebror flytter med familien til Vestlandet, men når Roald Amundsen er ens store helt funker ikke et regnvått klima uten snø. Lillebror og Knerten lengter etter å dra på ekspedisjon. Men så blir Knerten plutselig borte, og det blir opp til Lillebror å finne ham. Første halvdel halter seg av gårde i et nokså langsomt tempo som jeg mistenker målgruppa vil vri seg litt i stolen over. De voksne karakterene er irriterende kjedelige og glatte, med følelsesregister som kun slår ut når julekuler knuses, ikke når barn forsvinner på fjellet eller man blir fanget i snøstorm. Det føles rart, og det er et sterkt behov for litt mer interessante voksen-karakterer i norsk barnefilm. Det er meningen at Lillebros far skal lære seg å bli en mer leken pappa gjennom handlingen, men det føles ikke som noe uttalt problem som vi som seer engasjerer oss særlig i, før «problemet» så å si er løst. Et stort pluss er derimot barnet, Filip Mathias Eide, som spiller Lillebror. Et stort skuespillertalent og et skikkelig funn.

Stemningen er koselig, og alt det visuelle er på plass, men det er bare ikke særlig engasjerende, for voksne i alle fall (og pinne-ordspill er ikke nok til å lette på kjedsomheten). Det gjenstår å teste dette på barna, for om de liker det, er jo mye «tilgitt».

Terningkast 3

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke