24. okt
I GANG IGJEN: Produksjonen av filmen «Troll – the Tale of a Tail» er i gang igjen – i Montreal i Canada. FOTO/COPYRIGHT: Sagatoon Troll AS
 
Troll fullfinansiert
Produksjonen ble stoppet på grunn av pengemangel. Nå melder Kristian Kamp fra Montreal at Troll-filmen, med en totalramme på 120 millioner, er fullfinansiert.

Publisert: 24.mai.2016 13:37
Oppdatert: 24.mai.2016 13:36

Det har vært en mer enn ti års berg-og-dal-bane. Hamar-profilene Kristian Kamp, Jørn Kolsrud, Johnny Carlsen og Jonny Westernes har kjempet for å få realisert sitt drømmeprosjekt «Troll». I fjor stengte de dørene til selskapet «Sagatoon» på Midtbyen skole.

«Troll trenger penger», het det i en artikkel i Hamar Arbeiderblad for ett år siden.

– Det er en pause i den kreative delen av produksjonen, men vi gir oss ikke, sa Jørn Kolsrud og Kristian Kamp den gang.

Kolsrud tok på seg jobb sammen med Ole Ivars, Westernes startet i et videoproduksjonsselskap i Oslo – og Carlsen sto til disposisjon for å leies inn til prosjektet på timebasis.

I i gang igjen

Nå er produksjonen i gang igjen – og Kristian Kamp skriver i et informasjonsbrev til investorene: «Vi er nå i full produksjon igjen i Montreal, Canada, der filmen vil bli ferdigprodusert innen utgangen av 2017. Det vil si at vi kan se filmen på norske kinoer i løpet av våren 2018.»

Garanti

Når det gjelder finansieringen skriver han: «Vi og våre partnere i Canada, USA, England og Asia har blitt enige om en finansieringspakke som blir sikret gjennom European Film Bonds (EFB), et filmforsikringsselskap basert i København, Danmark. Produksjonen kjøper en ferdigstillelsesforsikring som garanterer at filmen blir ferdigprodusert innenfor budsjettet og ifølge produksjonsplanen.»

Filmens tidligere regissør, Peter Dodd, valgte å ta en annen jobb da «Troll» ble forsinket.

En ny regissør er engasjert, Kevin Munroe, som har jobbet for Disney, Warner Bros. og The Jim Henson Company. Kristian Kamp vil ha rollen som co-regissør.

– Unikt

– Jeg tror vi kan lage noe unikt, og en god film for barn og familien, heter det fra Kristian Kamp fra Canada.

Han ønsker alle involverte et «Godt Trollår!».

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke