23. okt
GIR SEG IKKE: Kristian Kamp har jobbet med Hamar-filmen «Troll» i mer enn ti år. Han er fortsatt optimist, og jobber for tiden i Montreal med produksjonen.
 
«Troll» liker «Trolls»
21. oktober er det klart for «Trolls» på kino. Om halvannet år det klart for Hamars «Troll».

Publisert: 12.okt.2016 10:11
Oppdatert: 12.okt.2016 10:22

Hamar-trollene lever. Til tross for mer enn ti års kamp. Ikke i gamle Midtbyen skole, hvor selskapet «Sagatoon» holdt til – men på andre siden av jordkloden, i Canada.

Det var vel kanskje bare spørsmål om tid, før troll kom på kino. Utgangspunktet er eventyrlig, like eventyrlig som en gjeng fra Hamar en gang tenkte seg – og derfor startet arbeidet med å lage en spillefilm om trollene. Nå lanserer megaselskapet DreamWorks (Shrek, Madagaskar, Kung Fu Panda og Dragetreneren) filmen «Trolls».

Positiv Kamp

I Montreal sitter regissør Kristian Kamp og ser superselskapet lansere sin film. Hva tenker han? Er det bra eller dårlig nytt for Hamars «Troll»?

- Jeg tenker det er positivt, at DreamWorks også har en film om troll. Av og til kommer det jo flere filmer i samme sjanger litt ut av det blå. Alle vampyrfilmene/seriene er jo et eksempel og det har jo gått riktig bra for mange av dem. Det finnes mange lignende eksempler, skriver Kristian Kamp i en e-post til Hamar Arbeiderblad.

– Forskjellen på våre troll og DreamWorks er jo stor, både i målgruppe, visuell stil og handling. Uansett kan vi jo satse på drahjelp fra DreamWorks og håpe at de får stor suksess. Vi må gjøre vår film, og fortelle vår historie, og det er et prosjekt vi, etter å ha startet hoved-produksjonen, tror sterkere på enn noensinne.

Tøffe tak

Det har vært tøft for Hamars «Troll». Våren 2015 fortalte Hamar Arbeiderblad at filmen trengte penger, at det lokale selskapet rigget ned kontorene i Midtbyen skole, at flere av de ansatte avsluttet sine egne jobber, men at de faktisk ikke ga opp sin gode idé.

Kristian Kamp ga aldri opp. Og senere kom en ny beskjed til investorene:

«Vi er nå i full produksjon igjen i Montreal, Canada, der filmen vil bli ferdigprodusert innen utgangen av 2017. Det vil si at vi kan se filmen på norske kinoer i løpet av våren 2018.»

SE TROLLS HER:

Siden den gang har Kristian Kamp jobbet, noe han fortsatt gjør, i Montreal, i Canada, og han lar seg ikke skremme av en trollfilm fra megaselskapet DreamWorks. Han skriver om Hamars egen film:

«Filmen vil være ferdigprodusert i begynnelsen av 2018. Deretter skal den dubbes i forskjellige språk og markedsføres i de forskjellige landene. Ser for meg lansering/kino premiere i de respektive landene i løpet av våren 2018. Men dette blir bestemt av de nasjonale distributørene som kjøper rettighetene.»

Og om DreamWorks «Trolls»:

«Ja, jeg har sett traileren til DreamWorks «Trolls», som er basert på de danske «lykketrollene» (en trollversjon av smurfene, slik jeg ser det). Vi har kjent til dette i lang tid.»

Han tror «Trolls» kan hjelpe «Troll».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke