buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Søskenkjærlighet: Ine Wilmann og Simon Berger gjør en meget overbevisende jobb i «De nærmeste».
 
Ubehagelig bra drama
Regissør Anne Sewitsky sikter ambisiøst og treffer blink. Søsken-sex filmen «De nærmeste» er nemlig sjokkerende og ubehagelig godt fortalt.

Publisert: 26.mar.2015 04:00
Oppdatert: 26.mar.2015 07:05

Mye har vært skrevet om Sewiskys «De nærmeste» etter at filmens handling og tematikk kom til overflaten.

Uvanlig familie

Charlotte (Ine Wilmann) sliter med å finne seg til rette. Hun har en alkoholisert far på sykesengen, en mor som hun egentlig ikke vil ha så mye med å gjøre, og en halvbror hun aldri har møtt. Charlottes behov for nærhet finner hun derimot gjennom venninnen Anna (Anneke von der Lippe), og som lærer i et dansestudio for barn. En dag dukker halvbroren opp på parketten på dansegolvet, og med det etableres et forhold som utfordrer både filmens karakterer og oss som kinogjengere.

Dette er nemlig sterk kost.

Sjokkeffekter

Regissør Anne Sewitsky har produsert en film om menneskets grunnleggende behov for nærhet og følelser. Filmen kunne i utgangspunktet tatt for seg et mer normalt familieforhold, men gjennom bruk av tabubelagte emner, tung symbolikk og sterke scener oppnår hun en sjokkeffekt som virkelig fungerer.

Skuespillerne Ine Marie Wilmann og Simon J. Berger overbeviser nok til at man virkelig tror på historien, og med såpass sterk tematikk blir resultatet knakende bra. Jeg mistenker allikevel at «de nærmeste» ikke kommer til å stå igjen som årets store publikumsfavoritt i påsken. Til det er det filmens tematikk og kunstneriske innhold for tungt å svelge for mange.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat