24. okt
OPPDRAG: Brad Pitt og Marion Cotillard på oppdrag i den nye Zemeckis-filmen «Allierte». Foto: United International Pictures
 
Vanskelig for Pitt
Utfordringen blir stor for oberstløytnant «Max». Men større for han som spiller «Max», superstjernen Brad Pitt.

Publisert: 23.nov.2016 15:42
Oppdatert: 24.nov.2016 06:51

Det virker nesten som ikke noe biter på Brad Pitt i denne filmen, verken vakre damer, kuler – eller de verste bakholdsangrep. Ro og avstand kan være fint i også thrillere, men i denne sammenheng tror jeg poenget er at vi skal få se en plaget og etter hvert skadeskutt, eller enda mer presist, en dødelig såret mann. Pitt velger å holde avstand, i situasjonene – og til oss i salen. Det er synd.

Til Casablanca

Litt bedre er den sleipe kollegaen til spionen «Max Vatan», den franske agenten «Marianne Beausejour», som spilles av Marion Cotillard (Oscar for Edith Piaf i «La Vie en Rose»). Det er litt enklere å tro at hun kan snurre både den ene og den andre rundt fingeren.

Paret møtes i Casablanca i fransk Marokko i 1942. De skal gjøre en jobb sammen. Likvidere Tysklands ambassadør. Vi møter dem senere i London, og det er ingen hemmelighet at de i filmens historie da er blitt et par.

Hvor er smerten?

Selv under bomberegn har de det bra, der de holder til oppe i bakkene på vestsiden av Hampstead Heath. Men noe ulmer. Og det er filmens kjerne.

En stor kanon ble satt til å fyre av disse grove kulene, nemlig regissør Robert Zemeckis («Tilbake til framtiden»/ «Forrest Gump» / «Cast Away» ) - og jeg liker både ideen og måten omgivelsene er vist fram. Problemet er at superstjernene ikke treffer helt. De klarer ikke å hente fram en skikkelig fortvilelse hos oss. Og det er hva dette skal handle om, den aller verste smerte.

terningkast: 4

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke