buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
SENTRAL: Kristoffer Hivju er sentral som birkebeiner i den nye norske storfilmen. Foto/Copyright: Ian Brodie / Paradox Film 3 AS
 
Variert mottakelse
«Birkebeinerne» fikk en femmer på terningen i Hamar Arbeiderblad. Andre kritikere var mer beskjedne.

Publisert: 11.feb.2016 04:00
Oppdatert: 11.feb.2016 03:59

«Kristofer Hivju og Jakob Oftebro gjør solide hovedroller som henholdsvis Torstein Skevla og Skjervald Skrukka, birkebeinernes beste skiløpere, som må bringe kongssønnen i sikkerhet over fjellet», skrev HA’s anmelder etter å ha sett filmen sammen med hundrevis av andre på Sjusjøen i en førpremière.

«Birkebeinerne er mer enn god nok til å bli en fortjent suksess på norske kinoer. Nils Gaup underholder drevent med en historie som holder både farten, spenningen og temperaturen mot konklusjonen», skrev NRKs Birger Vestmo. Han ga filmen terning 4.Enda mer beskjeden var anmelder i VG, som ga filmen terningkast 3. I anmeldelsen het det: «Birkebeinere på kladdeføre. Resultatet er blitt en underlig og ujevn blanding. Dels kostymedrama, dels skioppvisning, dels såpeopera, dels noe riktig engasjerende.»

Fredag er det klart for nok en film bygget på norsk historie. Slik presenteres filmen: «Når Birkebeinerkongen Håkon Sverresson dør på mystisk vis, tror alle at blodlinjene i kongsætten er brutt, og at ingen arving finnes. Det viser seg derimot at kongen har fått en uekte sønn med frillen – Inga fra Varteig. Barnet, kalt Håkon etter sin far, voktes i dyp hemmelighet midt i baglernes område. For å redde ham fra den sikre død må Birkebeinerne frakte gutten til Nidaros».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat