24. okt
Stjernekokk: Bradley Cooper i rollen som stjernekokken Adam Jones. Foto/Copyright: Norsk Filmdistribusjon
 
Vassen, tynn suppe
Sinte kokker på et travelt kjøkken. Vi har sett det på tv. På kino har det veldig lite for seg.

Publisert: 19.nov.2015 04:00
Oppdatert: 19.nov.2015 10:56

Superkokken Adam Jones (Bradley Cooper) har gått på en smell i Paris, men etter noen år med møkkaarbeid på en kjøkken i New Jersey er han klar for å prøve lykken på ny. Denne gangen i London.

Arrogant stjernekokk

Med demoner fra fortiden i Paris hengende bak, jakter han på alle sjefkokkers store drøm: Tre stjerner i den årlige og prestisjefylte Michelin-guiden.

Les alle HAs filmanmeldelser her!

Standarden er selvsagt skyhøy, og på aggressivt vis styrer han sine medkokker med jernhånd på kjøkkenet. Vi kjenner det igjen fra tv-programmer som «Hells Kitchen». Med en tøff bakgrunn fra det strenge, franske kjøkkenet oppfattes han som den amerikanske versjonen av Gordon Ramsey. Like arrogant, like kravstor, like detaljstyrt og like sint, men i motsetning til den skotske kjendiskokken som bare blir sintere og sintere med årene, utvikler Adam Jones en mykere side av seg selv.

Skuffende sluttprodukt

«Burnt» starter veldig sterkt, men faller gradvis sammen etter hvert som også hovedpersonen blir mykere og mer menneskelig.

Det er muligens en karakterutvikling som forventes, men det er ikke en utvikling som er interessant for historien. Damene, dopet og alkoholen har han allerede lagt bak seg i Paris. Hvorfor skal han da miste det eneste som gjør han til en annerledes og fargerik karakter.

Sluttresultatet som serveres oppfattes, i motsetning til filmens kulinariske delikatesser, som rimelig tynn suppe.

FAKTA

TERNINGKAST 2

Regi: John Wells

Medvirkende: Bradley Cooper, Lily James, Alicia Vikander, Sienna Miller, Uma Thurman, Emma Thompson, Daniel Brühl, Matthew Rhys, Omar Sy

Sjanger: Drama

Nasjonalitet: Amerikansk

Spilletid: 1 time, 40 min.

Sensur: 6 år

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke