24. okt
 
Vellykket oppdrag
Det er ikke ofte man ser filmer som virkelig tar actionsjangeren et steg videre. «Mission Impossible – Rogue Nation» er en slik film.

Publisert: 30.jul.2015 04:00
Oppdatert: 30.jul.2015 07:48

Ethan Hunt (Tom Cruise) er tilbake i nye fartsfylte oppdrag. M: I-serien har siden begynnelsen i 1996 klart å utvikle en særegen stil som skiller filmene fra andre agent-serier.

Spennende karakterer

Ethan Hunt byr på noe helt annet enn James Bond og Jason Bourne, men med et friskt karaktergalleri slipper han å dra lasset alene. Simon Pegg har en stor rolle som filmens klovn og altmuligmann, og Rebecca Ferguson framstår som en sterk og handlekraftig motpart til Hunt i rollen som Ilsa Faust. Her har vi også en glimrende superskurk i den skumle og iskalde Solomon Lane (Sean Harris).

M: I – serien har gjort det til en vane å imponere med banebrytende filmfoto, og her har de ivaretatt nettopp den tradisjonen.

Innfrir

Flere av actionscenene er ekstremt imponerende på det store lerretet, og 53 år gamle Cruise imponerer fremdeles som stuntmann og actionhelt.

Her får man dobbeltagenter, trippelagenter, kvadruppelagenter og vendepunkter i øst og vest. Bland det hele med fartsfylte biljakter, store eksplosjoner og «umulige» oppdrag og man får man et positivt lystpunkt på en ellers regnull sommer.

«Mission Impossible – Rogue Nation» innfrir de store forventningene som stilles til denne serien, og som ren underholdning er dette oppdrag fullført på alle mulige måter.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke