24. okt
Hogget til: Snor og saks var byttet ut med filmrull og øks under åpningen av Hamarama 2017. Anders Baasmo Christiansen sto for selve hogget. Ordfører Einar Busterud sørget strammer rullen.
 
Vil banke fjoråret
Med et hogg åpnet Anders Baasmo Christiansen filmfestivalen Hamarama i sal to på Hamar kino. Nå satser arrangørene på å danke ut fjorårets besøkstall.

Publisert: 22.mar.2017 21:23
Oppdatert: 22.mar.2017 21:35

– Man må passe på å stå bredbeint. Det har i alle fall jeg lært, slo Anders Baasmo Christiansen fast under onsdagens Hamarama-åpning på Hamar kino. Med førpremière av «Hoggeren» som første film på programmet var det nemlig helt naturlig at filmens hovedrolleinnehaver skulle stå for det innledende øksehogget.

Les også: Baasmo ville sagt nei til å spille Anders Behring Breivik

perfekt som hogger

Før filmvisningen fikk hovedrolleinnehaver Baasmo Christiansen og regissør Jorunn Myklebust Syversen anledning til å introdusere filmen foran festivalåpningens 140 frammøtte, og Syversen var klar på at det kun var én mann hun ville ha i hovedrollen.

– Da jeg tenkte på hvem som skulle være hoggeren skjønte jeg at jeg måtte velge fra øverste hylle, og da den tanken hadde satt seg hadde jeg ingen plan b. Det måtte bare være han, smilte hun. Christiansen var strålende fornøyd med å presentere en ny film hjemme i Hamar.

– Vi spilte inn filmen med en miks av amatører og profesjonelle skuespillere, og akkurat det synes jeg var en veldig spennende kombinasjon, fortalte han før visningen.

Vil slå fjorårets tall

På plass var også Einar Busterud, og ordføreren er klar på at Hamarama har kommet for å bli.

– Dette er en festival som begynner å feste seg. Ekstra bra er det at festivalen setter søkelyset på lokale filmproduksjoner og produsenter, sier Busterud.

Kinosjef Espen Jørgensen er offensiv etter første festivaldag.

– Vi er selvfølgelig veldig glade for å åpne festivalen med denne filmen, Anders og de andre involverte. Nå har vi fått en veldig god start, sier kinosjef Espen Jørgensen, som er sterk i troen på at årets festival vil trekke mange mennesker.

– I fjor hadde vi flere kommersielle filmer enn vi har nå, men jeg mener at vi har et veldig bra program også i år. Vi har et mål om å gå forbi fjoråret som hadde 2.000 besøkende, sier Jørgensen, som var godt fornøyd med fullsatt sal under åpningen.

– Vi har åpnet bra i dag og folk har begynt å komme. Jeg tror at dette vil bli en veldig fin festival.

–Nå skal vi slå fjoråret, sier Jørgensen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Førpremière: Kinosjef Espen Jørgensen (t.v.) intervjuet filmens hovedrolleinnehaver Anders Baasmo Christiansen og regissør Jorunn Myklebust Syversen før visningen.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke